Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Nieuws van het energiebuffer

Langzaam dooft de zomer uit. Op weg naar onze energiebuffer zie ik volop drukte op het land. Altijd weer mooi om te zien hoe die indrukwekkende machines op het land de bieten rooien. We hopen dat het weer een mooie oogst zal zijn.

Werkzaamheden op de energiebuffer
De onderhoudswerkzaamheden zijn succesvol verlopen en de veiligheidssystemen zijn weer getest. We hopen dat de geluidhinder voor de omwonenden beperkt is gebleven.

Bijpraatsessie in de Wending
Dinsdag 8 oktober kwamen bijna 20 belangstellenden uit Zuidwending en omliggende dorpen naar onze bijpraatsessie in het mooi verbouwde dorpshuis de Wending. Op deze avond werden zij bijgepraat over de werkzaamheden op de energiebuffer en de aankomende activiteiten van Nobian.
Het was een informatieve avond met veel geïnteresseerde vragen. Het verslag van de bijeenkomst en de presentatie kunt u binnenkort vinden op onze website www.energiebufferzuidwending.nl.

De BouwApp
We vinden een duidelijke informatievoorziening aan u erg belangrijk. Daarom gaan we naast onze huidige kanalen ook gebruik maken van de BouwApp. EnergyStock, HyStock en Nobian verkennen de mogelijkheid om gezamenlijk via één kanaal informatie delen over al hun activiteiten op en rond de energiebuffer. We houden u hierover op de hoogte.

Even voorstellen
Graag stel ik twee nieuwe collega’s aan u voor. Sinds maart is Tanja Takens bij ons gestart. Zij is proces engineer en zal zich bezighouden met onderzoek naar het verlagen van emissies en energieverbruik. Michaël Coppens is sinds deze zomer gestart bij ons voor de communicatie aan omwonenden. Hij vervangt Gerben van Dijk die binnen Gasunie een andere functie heeft gekregen.

Contact en informatie
Heeft u vragen, suggesties of een onderwerp voor de volgende editie neem dan gerust contact op: info@energystock.com of 0598 31 5000. Meer informatie vindt u op www.energiebufferzuidwending.nl of www.energystock.com.

Met vriendelijke groet, Olaf Zwiggelaar, Locatiebeheerder Energiebuffer Zuidwending