Ommelanderwijk

Website van het Veenkoloniale dorp Ommelanderwijk en Numero Dertien

Start werkzaamheden aan het stroomnet in de Ommelanderwijk

Zoals waarschijnlijk al is opgemerkt zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de uitbreiding van het stroomnet in de wijk inmiddels opgestart.

De inrichting van het werkkamp is in volle gang

Op het terrein tussen Noorderkwartier 9 en de flat aan de Ommelanderwijk 141 wordt het kampement van Baas B.V. ingericht. Hier zullen materialen worden opgeslagen en de keet worden geplaatst. De werkzaamheden zijn ingedeeld in 8 fases. De graafwerkzaamheden van fase 1 starten eind week 44/begin week 45 (zie bijgevoegd kaartjes). De bewoners van de Ommelanderwijk hebben in september een brief ontvangen over het hele project. Per fase informeren we de desbetreffende bewoners via een brief. De werkzaamheden in elke fase duren ongeveer 3 maanden.

Hinder fase 1 – Parkeerplaatsen en standplaats Foodtruck
Door de werkzaamheden zullen de parkeerplaatsen voor Ommelanderwijk 141 t/m 149 niet altijd goed bereikbaar zijn. De foodtruck blijft op woensdagmiddag vanaf 16:00 op het plein staan. Door de werkzaamheden kan het zijn dat de exacte plaats van de foodtruck op het plein iets wijzigt.

Dit kaartje geeft aan waar de eerste fase wordt uitgevoerd

Trafostations
Zoals ook eerder vermeldt zullen in de wijk 3 nieuwe trafostations worden geplaatst. De werkzaamheden hiervoor zijn ook al in volle gang:

station Zwaluwstraat – plaatsing week 44/45
station Noorderkwartier – plaatsing week 45/46
station Jurjen Vegterweg/Fazantstraat plaatsing wk 3 2025

Blijf op de hoogte – Download de OmgevingsApp
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden maken wij gebruik van de omgevingsApp. Via deze app brengen we u direct op de hoogte van werkzaamheden en andere ontwikkelingen. De omgevingsApp is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

• Scan de QR-code, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden.
• Zoek in de app naar Veendam ‘Netuitbreiding Ommelanderwijk’ en klik deze aan
• Klik vervolgens op het plusje om het project te volgen.